Υλικά για ένα μέτριο ρολό:

350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
150γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
25γρ. κακάο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια σε κύβους
125γρ. κόντιτα πορτοκάλι
125γρ. φουντούκια ολόκληρα ελαφρώς ψημένα
50γρ. κουβερτούρα λιωμένη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα 100γρ. από τα κόντιτα, τον Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζουμε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αν βιαζόμαστε, το τοποθετούμε για μια ώρα στην κατάψυξη.

Όσο είναι ακόμα εύπλαστο το μείγμα, το ρολάρουμε πάνω κάτω στον πάγκο με τη βοήθεια της λαδόκολλας μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε τυλιγμένο στη λαδόκολλα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα, φουντούκια και κόντιτα.
Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε κόβοντας στρογγυλές φέτες.

Credit to η Ιωάννα Σταμούλου 

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι ή κατσικάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΠανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμέλα και σοκολάτα