Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο 🥘

Ποιος δεν λατρεύει ένα γεύμα με ένα τηγάνι, ειδικά εκείνες τις πιο πολυάσχολες μέρες..
Τρυφερά μπούτια κοτόπουλου ψημένα με μανιτάρια μπέικον μπιζέλια και τέλεια ψημένο αφράτο ρύζι.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολο να γίνει και σίγουρα να ευχαριστήσει όλη την οικογένεια! 👨👦

Υλικά 🛒

Κοτόπουλο:
8-9 Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
Καρύκευμα κοτόπουλου (βλέπε σημείωση)
Αλάτι πιπέρι

Ψήσιμο ρυζιού:
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 Σκελίδες Σκόρδο, θρυμματισμένες
200g Μπέικον, ψιλοκομμένο
300g Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι αρακα κατεψυγμένο
200g Ντομάτες κονκασε σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλάκι του γλυκού ήπια σκόνη κάρυ
Λίγη σάλτσα Worcestershire
1 1/2 φλιτζάνια ωμό ρύζι
2 3/4 Φλιτζάνια Νερό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Καρυκευστε τα κομμάτια κοτόπουλου με μειγμα μπαχαρικών για κοτοπουλο αλάτι και πιπέρι.
Το ροδίζουμε σε λίγο λάδι και βούτυρο. Βγάζετε από το τηγάνι και το βάζετε σε ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν τραγανό. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσετε. Προσθέστε την πάπρικα, το κουρκούμα, τη σκόνη κάρυ και λίγη σάλτσα Worcestershire.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά και προσθέστε το μπέικον, τον αρακα, τις ντοματες κονακασε και το ρύζι.
Ριξτε την γέμιση γυρω από το κοτόπουλο στο ταψί. Ρίχνουμε το νερό λίγο πάνω από το ρύζι.
Με ένα πιρούνι απλώς μετακινήστε το για να βεβαιωθείτε ότι το νερό έχει αναμειχθεί καλά.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 190C για 45 λεπτά.
Πριν το σερβίρετε αφρατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι.

Απολαμβάνω! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συκωτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ρύζι

Συκωτάκια κοτόπουλου με ντομάτες και ρύζι

Αυτό το πιάτο αποδεικνύεται πολύ χορταστικό.
Τα Συκωτάκια κοτόπουλου έχουν υπέροχη γεύση με ρύζι.
Για να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε οικονομικά υλικά και μια ώρα χρόνο.
Τα Συκωτάκια κοτόπουλου με ντομάτα και ρύζι είναι νόστιμα, ορεκτικά και πολύ χορταστικά.

Υλικά για το μαγείρεμα:

500 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλου (μπορείτε να είναι και καρδούλες)
2 τεμ. κρεμμύδι
100 g ρύζι
3 τεμ. ντομάτες
2 κ.σ. φυτικό λάδι
200 ml. κρέμα γάλακτος
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Αρωματικά για γεύση
3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι πολλές φορές και στη συνέχεια το βάζουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου από το περιττό λίπος.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα συκωτάκια. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από τις ντομάτες και αφαιρέστε τη φλούδα.
Κόβουμε σε κύβους την ντοματα και τις ριχνουμε στο τηγάνι. Περάστε το σκόρδο από μια πρέσακαι το προσθέτουμε στα συκωτάκια
Αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τα αρωματικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε τα έτοιμα συκωτάκια στο τραπέζι με ρύζι.

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΝηστίσιμες σιροπιαστές φλογέρες με Ινδική Καρύδα.