Κοτόπουλο σουβλάκι στο τηγάνι με χαλούμι

Υλικά

1/2 κιλού κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
2 πιπεριές, κομμένες σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ντοματίνια
8-10 ελιές Καλαμών, ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες
80-100gr Χαλούμι τυρί, σε κύβους
Αλατι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη θρυμματισμένη ρίγανη
½ κουταλάκι σκόνη κυμινο
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμός από ένα μικρό λεμόνι
Σερβίρετε με τζατζίκι και λεμονια σφήνες
Προαιρετικά λαχανικά:
• Μανιτάρια
• Κολοκυθάκια
Μελιτζάνα
• Σπανάκι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Περάστε τους κύβους κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμότητα και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά, έως ότου χρυσαφίσει και μαγειρευτεί πλήρως.  Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε κρεμμύδια και πιπεριές στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι ελαφρώς να μαλακώσουν.

Προσθέστε σκόρδο και ζεστάνετε το για  30 δευτερόλεπτα

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι μαζί με το Χαλούμι, τις ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε για να ενσωματώσετε και να μαγειρέψετε για 4 λεπτά ή έως ότου οι ντομάτες είναι μαλακές.

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Dimitras Dishes

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια για τον καφέ και το τσάι….πολύ γευστικά
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με τυρί και ελιές