Κοτόπουλο Gordon Bleu

Όλες οι γεύσεις του Κοτόπουλο Gordon Bleu σε μορφή ογκρατεν…Σούπερ εύκολο στην παρασκευή και με υπέροχη γεύση!

Συστατικά 🛒

Κοτόπουλο και μαρινάδα
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
2 αυγά
1 1/3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Μείγμα αλεύρων…
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
Αλάτι/πιπέρι

Σάλτσα
200g ζαμπόν, σε κύβους
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος (200-250 γρ.)
150g τεμαχισμένο τυρί Emmental
1/4 κουταλιά της σούπας πάπρικα

Μέθοδος

Ετοιμάστε τη μαρινάδα.
Ανακατέψτε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στο μείγμα και αφήστε τα να μαριναριστούν για 4 ώρες.
Όσο περισσότερο μαριναριστεί, τόσο πιο μαλακό θα γίνει το κοτόπουλο.

Συνδυάστε τα υλικά για το μείγμα αλευριού: Αλεύρι, πάπρικα, αλάτι/πιπέρι.
Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και καλύψτε το με το αλεύρι.
Προσθέστε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι για να καλύψετε πλήρως τον πυθμένα. Τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει τραγανό, γυρνώντας το
όπως χρειάζεται. Μην στριμώχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, μεταφέρετε το σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί
κουζίνας και αφήστε το στην άκρη.

Ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το αλάτι/πιπέρι.
Καλύψτε τον πυθμένα μιας κατσαρόλας με λίγη σάλτσα, σκορπίστε λίγο από το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο.
Καλύψτε με το υπόλοιπο ζαμπόν, το τριμμένο τυρί, τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο 190C για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το
τυρί και να δημιουργηθούν παντού φουσκάλες κρέμας.

Καλή όρεξη! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚαλύτερα από το κρέας! Γεμιστά ρολά πιπεριάς με μελιτζάνες και πατάτες! Νόστιμη συνταγή!
Επόμενο άρθροTούρτα σοκολάτας με βάση από τσουρέκι