Κουλουράκια κανέλας με βραστό ρύζι

Υλικά

Ρύζι 1 φλιτζανακι του καφέ
Ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ
Φρέσκο ​​γάλα 1 φλιτζάνι τσαγιού
Κανέλα 1 φλιτζανάκι του καφέ
Ξηρή μαγιά 7 γρ
Λάδι 3 – 4 κουταλιές
Αυγά 1
Αλεύρι περίπου 350 γρ. για μια μαλακή ζύμη

Για επικάλειψη
Ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 φλ
Κανέλα 1 κουτ

Παρασκευή

Αρχικά, βράζουμε το ρύζι και το κρυώνουμε ελαφρά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αυγό και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το φρέσκο ​​γάλα, την κανέλα, το ρύζι, το λάδι και το αλεύρι με τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη, την οποία τελικά πλάθουμε με λαδωμένα χέρια.
Το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει για μια ώρα, δεν διπλασιάζεται σε όγκο, δεν ψάχνουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια σχηματίζουμε κουλούρια από στριφτά φυτίλια. Τυλίξτε κάθε κουλουράκι στο μείγμα ζάχαρης και κανέλας και βάλτε το σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν. Φροντίζουμε να μην καούν. Γίνονται γρήγορα, σε περίπου 20 λεπτά, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο!

_cuva

Έγιναν πολύ αρωματικά, νόστιμα και απαλά!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά Κουλούρια Βανίλιας
Επόμενο άρθροΚέικ πορτοκαλιού με σουλτανίνα σταφίδα