Κουλουράκια με καρύδια, σταφίδες και μέλι

Ευχαριστούμε για την Συνταγή Greek Cooking Made Easy

Συστατικά:

Συστατικά για τη ζύμη μπισκότων:
480 gr 4 φλιτζανια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
250 ml / 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
125 ml / 0,5 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι
1 κσ Μπράντυ καλής ποιότητας
70 γρ. 0,3 φλιτζάνι κρυστάλλινη ζάχαρη
55 γρ 0,25 φλιτζάνι Ανοιχτό καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πορτοκαλί ξύσμα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Για για την γέμιση:
70 γρ 0,5 φλιτζάνι σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι αναμεμειγμένο σε 1 κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό
60 γρ. 0,5 φλιτζάνι καρύδια
100 γρ. σταφίδες
1 κουτ. Πορτοκαλί ξύσμα
1/3 – ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Συστατικά για κάλυψη:
100 γρ. σπόροι σουσαμιού

Εκτέλεση:

Α. Ψήστε πρώτα το σουσάμι για τη γέμιση:
1. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται λάδι).
2. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τους σουσάμι.
3. Απλώστε τα με μια σπάτουλα. Μειώστε τη φωτιά !!
4. Ανακατέψτε συνεχώς για να αποτρέψετε το κάψιμο των σουσάμι.
5. Μετά από περίπου 5 ’, οι σουσάμι πρέπει να έχει ψηθεί. Το χρώμα τους είναι τώρα χρυσό .
Σβήστε τη φωτιά.
6. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Β. Προετοιμάστε τη γέμιση:
7. Φέρτε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπλέντερ.
8. Τοποθετήστε στο μπλέντερ το ψημένο σουσάμι, σταφίδες και ρίξτε το μέλι από πάνω.
9. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2 μπαχαρικά. Βάλτε το
καπάκι από πάνω.
10. Χτυπάμε τα υλικά γέμισης για 30 “ή έως ότου γίνουν μια παχιά πάστα!

Γ. Προετοιμάστε τη ζύμη Κουλουράκια:
11. Ρίξτε το λάδι στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ βάσης και αρχίστε αργά να χτυπάτε χρησιμοποιώντας
το εξάρτημα γάντζου.
12. Προσθέστε και τις δύο ζάχαρες, αυξήστε την ταχύτητα και χτυπήστε μαζί με το λάδι για 5 ‘.
13. Διαλύστε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και αφήστε την να φουσκώσει! Ρίξτε το στο μπολ.
14. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλί και το μπραντυ.
15. Χαμηλώστε την ταχύτητα και αρχίστε σταδιακά να προσθέτετε το αλεύρι, κουτάλι με κουτάλι.
16. Τέλος, προσθέστε την μπέικιν πάουντερ στη ζύμη μπισκότων. Σταματήστε το μίξερ.
17. Τώρα ζυμώστε τη ζύμη για μερικά λεπτά.
18. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά μαλακή αλλά όχι κολλώδης και επίσης όχι πολύ σκληρή.
19. Εάν είναι κολλώδες, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αν είναι σφιχτεί, προσθέστε λίγο
περισσότερο λάδι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τώρα για 15 ’.

Δ. Φτιάξτε τα Κουλουράκια-Cookies:
20. Πάρτε μια κουταλιά ζύμης, περίπου του μεγέθους ενός ολόκληρου καρυδιού και αφήστε την να είναι επίπεδη στην παλάμη σας.
21. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο από τη γέμιση και τοποθετήστε το στην επίπεδη ζύμη.
22. Γυρίστε τα άκρα της ζύμης για να καλύψετε το γέμισμα.
23. Τώρα διαμορφώστε το μικρό μπισκότο σαν ένα μικρό «πούρο», δηλαδή ένα επιμήκη σχήμα. Ασφαλίστε τα άκρα του πιέζοντάς τα σφιχτά.
24. Όταν το μπισκότο έχει διαμορφωθεί, τοποθετήστε το στο μπολ με τους σουσάμι που προορίζονται για επικάλυψη και καλύψτε το περιστρέφοντάς το γύρω.
25. Τοποθετήστε το επικαλυμμένο μπισκότο σε ένα μεγάλο δίσκο φούρνου με χαρτί ψησίματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντλήσετε όλη τη ζύμη των μπισκότων.
26. Τα Κουλουράκια είναι τώρα έτοιμα να ψηθούν στο φούρνο.

Ε. Οδηγίες ψησίματος:
28. Ψήστε τα Κουλουράκια σε έναν προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούςγια 30′-35 ‘(ή μέχρι να ροδίσουν).
29. Μετά από περίπου 35 ‘αφαιρέστε τα από το φούρνο.
30. Τοποθετήστε τα ψημένα μπισκότα στον πάγκο της κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.

Ζ. Πρόταση προβολής:
Τα σερβίρουμε τα Κουλουράκια με ελληνικό καφέ.
Είναι ένα όνειρο να βουτήξετε απλά ένα κουλουράκι στον καφέ σας…
ο συνδυασμός είναι παράδεισος για τα γούστα σας! Απολαύστε τους!

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ  Greek Cooking Made Easy

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Ψαρονέφρι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΥπέροχα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σε σχήμα διαμαντιού…