Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Απαραίτητα Υλικά:

αλεύρι ~ 3 κουπες. (για μαλακή ζύμη)
αυγά – 2 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα – 200 ml.
λιωμένο βούτυρο – 90 g.
ζάχαρη – 1/2 κουπα.
Μπεικιν Παουντερ – 1 φακελάκι
ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι
τριμμένη φλούδα 1 πορτοκαλιού
ξινή κρέμα – 1/3 φλιτζάνι
πορτοκαλί – 1 τεμ.
μέλι – 2 κουταλιές της σούπας.
βανίλια – 1 φακελάκι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο. Προσθέστε τη ζάχαρη, βανίλια, το μπεικιν και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Αρχίστε να προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη. Ανοιξτε την ζύμη (σε μια αλευρωμένη επιφάνεια) σε μια κρούστα με πάχος ~ 0,7 εκ. και κόψτε με ένα κουπ πατ σε σχήματα της επιλογής σας. Βάλτε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για περίπου 20 λεπτά.
Κόψτε το πορτοκάλι σε κύβους, προσθέστε μέλι και βανίλια και βάλτε στη φωτιά για 4-5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Προσθέστε την ξινη κρέμα και ανακατέψτε.
Βουτάτε τα κουλουράκια σε αυτό το μίγμα και αφήνετε σε χαρτί κουζίνας ή μία σχαρα  για 15-20 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροTυροπιτάκια με κρούστα μουστάρδας
Επόμενο άρθροΣπιτικό κέικ με κρέμα φραγκοστάφυλο