Συστατικά:

4 αυγά
200 ml λάδι
500 ml γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 kg αλεύρ1 (+100 g)
100 γραμ. Βούτυρο
200 γραμμάρια λευκό τυρί
1 φρέσκια μαγιά

Παρασκευή:

Διαλύουμε μαγιά στο γιαούρτι, προσθέτουμε ζάχαρη και αφήνουμε για ένα λεπτό να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά αυγά, λάδι, αλάτι και αλεύρι. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο από 1 κιλό αλεύρι, η ζύμη θα το δείξει, θα πρέπει τελικά να είναι μαλακή, αλλά όχι κολλώδης. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Ανοίξτε μια μεγάλη κρούστα και περασέ την με βούτυρο. Πασπαλίστε με τυρί καλά και διπλώστε σε ένα μεγάλο ρολό. Κόψτε το ρολό σε φέτες και τα τοποθετήσετε σε ένα βαθύ ταψί που έχει προηγουμένως επικαλυφθεί με βούτυρο.

 Αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά. Βουρτσίστε από πάνω με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C και ψήνετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Καλή σας όρεξη!

Φωτό

Προηγούμενο άρθροΤα γνωστά σε όλους τουλουμπάκια
Επόμενο άρθροΚρουσανάκια ζεστά….σαν αφρός