Κουλούρια Καρύδας

Μπορείτε να προετοιμάσετε τη ζύμη σε 5 λεπτά! Η ευκολότερη και πιο απαλή συνταγή κουλούρια καρύδας

Υλικά

Αλεύρι ψωμιού ή αλεύρι γενικής χρήσης 300g / 2cups
Αυγό 1
Γάλα 150ml
Ενεργή ξηρή μαγιά 3g / 1κγ
Μέλι 30g / 1,5 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 3g / 0,5 κγ
Λάδι 15g / 1 κουταλιά της σούπας

Αυγό 1 (εξοικονομήστε περίπου 10 ml για αργότερα)
Λευκή ζάχαρη 25g / 2 κουταλιές της σούπας
χωρίς ζάχαρη καρύδα 60γρ
Αλατισμένο βούτυρο 28g / 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, μαγιά και ανακατεύουμε και αφήνουμε λιγο να κατσει.
Προσθέτουμε το αυγό , μέλι το λάδι και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μιά ξυλινη κουτάλα
να πάρει συνοχή μίας κολλώδους ζύμης, σκεπάζουμε με ένα πιατο την ζύμη και την αφήνουμε.


Σ ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό και κρατάμε στην άκρη 10 ml απο το αυγό
Ρίχνω την ζάχαρη στο αυγό και ανακατεύω, προσθέτω την καρύδα και το βουτυρο και
ανακατευω με μια σπατουλα να παρω κάτι σαν κρέμα

Μετα απο 1.5 ωρα αλευρώνω το πάγκο μου και βγάζω και ζυμώνω την ζυμη .
Την ανοιγω με τον πλαστη την τετραγωνίζω και απλώνω επανα την κρεμα,


Την διπλώνω προς το κεντρο και την κόβω σε 8 κομμάτια.


Παίρνω ένα ενα τα κομμάτια τα τεντώνω και τα στριβώ και τα βάζω στο ταψακι μου


Φροντίζω να ειναι λιγο μεγαλύτερο διοτι το σκεπαζω και αφήνω να διπλασιαστούν σε μέγεθος


Αλείφω με το αυγό πασπαλίζω με καρύδα ψηνω στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια στο φούρνο με λεμονάτες Πατάτες
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με Μελιτζάνες