Κρέμα καραμέλας 

Τα απαιτούμενα προϊόντα είναι:

8 αυγά
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
200 γραμμάρια ζάχαρης + 8 κουταλιές της σούπας. για καραμέλα
2 βανίλια

Για την διακόσμηση
50γρ σοκολάτας δάκρυα
Έτοιμη Σαντιγί

Εκτέλεση

Όλα τα προϊόντα είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτύπησα τα αυγά με το μισό γάλα και τη βανίλια. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε το άλλο μισό και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Προσθέτω το ζεστό γάλα σε μία λεπτή ροή και ανακατεύω συνεχώς με τα αυγά. Σουρώστε το μείγμα και αφήστε το για λίγο μέχρι να παραμείνει χωρίς φυσαλίδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φτιάχνω την καραμέλα μου.

Βάζω μια κουταλιά της σούπας σε κάθε μπολ καραμελα. Ρίχνω το μείγμα αυγών. Έβαλα την τελική κρέμα σε ένα ταψί με παγωμένο νερό και την έβαλα στο φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 140 βαθμούς και προσθέτουμε παγάκια κάθε μισή ώρα. Το άφησα να κρυώσει στο ταψί! Διακοσμήστε  με σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας…

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡολά Κολοκυθιού…πολύ δροσιστικά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Στιφάδο