Κρέμα καραμέλα σε ταψί

Δεν είμαι φαν αυτού του γλυκού, και τα αυγά δεν τα τρώμε συχνά στο σπίτι, οπότε η συνταγή μου είναι έχει λίγα αυγά, αλλά είναι εγγυημένο ότι θα εξελιχθεί τέλεια έτσι κι αλλιώς.

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα,
12 κουταλιές ζάχαρη,
4 αυγά,
βανίλια.

Εκτέλεση

Στον πάτο του ταψιού καραμελώνω μερικά κουταλάκια ζάχαρη. Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια στο ζεστό γάλα, και τέλος τα σπασμένα αυγά και ανακατευω.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε μέσα σε άλλο ταψί με νερό στους 160/170 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο!
Μετά το αφήνουμε να κρυώσει και αρχίζει η επίθεση στο ταψί με τα μεγάλα κουτάλια και από τους λάτρεις αυτού του γλυκού, Εγω μόνο το φτιαχνω!

Σας εύχομαι ένα ζεστό και άνετο βράδυ!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΡεβύθια τραγανά στο φούρνο…ένα καθημερινό σνακ που κόβει την πείνα
Επόμενο άρθροΧορτόπιτα με φύλλο από αλεύρι ολικής άλεσης και προζύμι