Κρέμα Κεράσι

Η Κρέμα Κεράσι είναι ένα ξεχασμένο, πολύ νόστιμο γλυκό από το τετράδιο της γιαγιάς.

Υλικά:

κεράσια 1 κουπα καθαρισμένα από κοτσάνια
νερό 3 κουπες + 1/2 κουπα για το κορν φλαουερ
ζάχαρη 1 κουπα
Κορν φλαουερ 50 γρ
φρέσκα φύλλα δυοσμου
1 πρέζα ξινό

Εκτέλεση:

Τα κεράσια πλένονται και καθαρίζονται από τα κοτσάνια και τα κουκούτσια /με οποιο τρόπο θέλετε/.
Αλέθονται στο μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας σε μια κατσαρόλα νερό και 1 κουπα ζάχαρη.
Προσθέστε τα αλεσμένα κεράσια και μια πρέζα ξινό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2,3 λεπτά.

Πολτοποιούμε και σουρώνουμε μέσα από ένα σουρωτήρι.
Επιστρέψτε στην κατσαρόλα και μόλις γυρίσει, προσθέστε το κορν φλαουερ σε 1/2 κουπα νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις κρυώσει γεμίζει ελαφρώς σε κατάλληλα φλιτζάνια ή μπολ.
Είναι διακοσμημένο με ένα φρούτο και ένα φύλλο δυόσμου.
Η Κρέμα Κεράσι είναι νόστιμη και ζεστή και παγωμένη.

Καλή Απόλαυση!

Η Συνταγή είναι από το Моят вкус/ my taste

Προηγούμενο άρθροΣαραγλί
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στην κατσαρόλα