Σπιτικό κέικ που δεν χρειάζεται εμποτισμό και παρασκευάζεται γρήγορα και βγαίνει πάντα με 100 αποτελέσματα. Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε κρέμα, σήμερα σας προσφέρω μια νόστιμη κρέμα βουτύρου με ζαχαρουχο γάλα.

Κρέμα-Σοκολάτα
***************************

Συνταγή:

Αλεύρι -350g.
Ζάχαρη -200γρ.
Σκόνη κακάου -5 κουταλιές της σούπας. (60γρ)
Μπεικιν πουντερ -10γρ.
Σόδα – 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού.
Μηλόξυδο -1 κουταλάκι του γλυκού
Βανιλίνη
Αυγό -2τμχ.
Γάλα -200ml.
Φυτικό λάδι -100ml.
Βραστό νερό -200ml.

Για κρέμα βουτύρου
βούτυρο -150γρ.
Ζαχαρούχο γάλα – 230 ml.

Για Γλασσο:
Σοκολάτα -100γρ.
Γάλα ή κρέμα γάλακτος -30-50ml.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και προσθέστε ζάχαρη, μπεικιν, βανιλίνη και ανακατέψτε.
Προσθέστε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, το γάλα, το λάδι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε με το μίξερ ενώ προσθέτουμε πρώτα το μείγμα αλευριού το μηλόξυδο και την σόδα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αδειάζουμε πάνω στο πάγκο μας και το τετραγωνίζουμε κόβοντας τα πλαϊνά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε κουταλια κουταλια το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να πάρουμε μία ωραία κρέμα.

Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο κομμάτια και στο ένα κομμάτι απλώνουμε την κρέμα. Γύρω γύρω το καλύπτουμε με τρίμματα από τα κομμάτια που κόψαμε όταν το τετραγωνίσαμε

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σοκολάτα και το γάλα και το βάζουμε πάνω σε μία κατσαρόλα που βράζει νερό και ανακατεύουμε να λιώσει

Γλασαρουμε το κέικ μας, λίγο στο ψυγείο και ετοιμοοοοο

 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή Καρυδόπιτα με Πουτίγκα !!!
Επόμενο άρθροΗ πίτα του Βοσκού