Κρεμώδες κέικ σοκολάτας

Υλικά

Κεικ:

2 αυγα
μια πρέζα αλάτι
100 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
100 ml γιαούρτι
80 ml λάδι
100 γρ αλεύρι
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
20 γρ κακάο

Κρέμα:

250 γρ ανάλατο τυρί κρέμα
100 γρ νουτέλα (ή κάποια άλλη κρέμα σοκολάτας)
100 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα
200 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος

Γλασο:

100 γρ μαύρη σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος

Παρασκευή:

1. Κέικ:
Καλύψτε τον πάτο του ταψιού 30cm x 20cm με χαρτί ψησίματος και αλείψτε τα πλαϊνά με βούτυρο (ή λάδι). Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα πιο βαθύ μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης και της ζάχαρης βανίλιας.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τους ενώνουμε με τα ασπράδια. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το λάδι και χτυπάμε Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Χτυπάμε να μην μείνουν σβώλοι αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε στην επιφάνεια εργασίας, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και το ξαναβάζουμε στο ταψί, αλλά έτσι ώστε τώρα το κάτω μέρος να είναι στην επιφάνεια (γιατί η επιφάνεια του κάτω μέρους είναι τελείως επίπεδη ).

2. Κρέμα:
Σε κατάλληλο μπολ βάζουμε το ανάλατο τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη νουτέλα και χτυπάμε.
Προσθέστε τη λιωμένη και κρύα μαύρη σοκολάτα και ανακατέψτε τα πάντα. Χτυπάμε χωριστά τη κρέμα γάλακτος αλλά όχι πολύ σφιχτή, στη συνέχεια την προσθέτουμε στην κρέμα δύο φορές και χτυπάμε τα πάντα μέχρι να έχουμε μια αφρώδη κρέμα. Απλώστε την κρέμα πάνω από το κέικ και ισοπεδώστε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο όσο να είναι έτοιμο το γλάσο.

3. Γλάσο:
Σπάμε τη μαύρη σοκολάτα σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έχουμε ένα λείο γλάσο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει. Όταν το γλάσο γίνει χλιαρό, το περιχύνουμε με την κρέμα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλάσο. Κόβουμε το κέικ σε κύβους και σερβίρουμε.

Το κέικ το έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή από το vericinirecepti.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικο Γλυκό Ψυγείου με Κρέμα Ανανά!!
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με μαρμελάδα και αμύγδαλα