Λαμπερά Πασχαλινά αυγά

Αυτά τα λαμπερά Πασχαλινά αυγά είναι το απόλυτο σύμβολο του Ελληνικού Πάσχα!
Προετοιμάζοντας αυτά τα κόκκινα αυγά του Πάσχα την Μεγάλη Πέμπτη, πάντα με κάνει να
συνειδητοποιώ ότι είναι ώρα του Πάσχα. Ανακαλύψτε πώς να τα φτιάξετε στην τελειότητα με αυτή  την παραδοσιακή συνταγή αυγών του Πάσχα!

Συστατικά

12 αυγά
1 συσκευασία κόκκινη σκόνη βαφής αυγών
6 φλιτζάνια ζεστό νερό
1/3 ενός ξύδι φλιτζάνι
ελαιόλαδο, για τη λάμψη

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε αυτά τα κόκκινα ελληνικά πασχαλινά αυγά, ξεκινήστε βράζοντας τα αυγά.
Πλένετε καλά τα αυγά και τα τοποθετείτε (σε ένα μόνο στρώμα) απαλά σε μία κατσαρόλα.
Προσθέστε αρκετό κρύο νερό για να καλύψετε τα αυγά κατά 3-4 cm.
Περάστε το νερό με μια καλή πρέζα αλατιού και βράστε. Αν σας αρέσουν τα αυγά σας βρασμένα, αλλά ζουμερά ταυτόχρονα, βράστε τα αυγά για 6 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και τοποθετήστε τα αυγά σε κρύο τρεχούμενο νερό για περίπου 1 λεπτό για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος. Πιάστε ένα αυγό για να ελέγξετε εάν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Αφού κρυώσουν τα αυγά, ξεκινήστε να προετοιμάζετε τη βαφή για τα αυγά του Πάσχα.
Τοποθετήστε το ζεστό νερό και τη σκόνη χρωστικής σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το ξύδι και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε. Τοποθετήστε προσεκτικά τα αυγά (άνετα) στο μπολ και αφήστε τα για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε με ένα κουτάλι με σχισμή σε μια σχάρα πάνω από κάποιο χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να στεγνώσουν για περίπου 40 λεπτά.
Για να δώσετε λίγη λάμψη στα βαμμένα ελληνικά πασχαλινά αυγά, σκουπίστε τα με μια
χαρτοπετσέτα με λίγο ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: mygreekdish.com

Προηγούμενο άρθροΓλυκόξινη σαλάτα λάχανο…είναι ιδιαίτερη
Επόμενο άρθροΗ Μαγειρίτσα της Γιαγιάς: Μια Αυθεντική Ηπειρώτικη Συνταγή