Αφράτα ζυμαράκια με τυρί

Η οικογένειά μας λατρεύει τέτοια αρτοσκευάσματα.Εμφανίζονται ήδη αρκετές επιλογές μαγειρέματος.Αυτή η επιλογή προετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, και τη θεραπεία τους – μια ευχαρίστηση.

Υλικά για περ. 40 ψωμάκια:

Αλεύρι – 500 g – 550 g,
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας
Μαγιά – 40 g φρέσκια ή 12-13 g ξηρή
Γάλα – 50 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Γιαούρτι – 150 g
Αυγά – 2 κρόκοι (πρόσθεσα ολόκληρα)
τριμμένο τυρί – 50 g
Βούτυρο Λιωμενο – 200 g
Επιπλέον – περίπου 50 g σκληρού τυριού
Ενα αυγό
Σουσάμι, λινάρι ή τους αγαπημένους σας σπόρους

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο ζεστό γάλα. Ρίχνουμε 2 κ.σ. μεγάλο. αλεύρι (από ολικό αλεύρι) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει (περίπου 10-15 λεπτά). Στο κοσκινισμένο αλεύρι ρίχνουμε αλάτι, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέστε μαλακό βούτυρο και τρίψτε με τα χέρια σας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μείγμα
της μαγιάς και ζυμώνουμε τη ζύμη (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή).

Ανοίγουμε αμέσως τη ζύμη πάχους 1,5 εκ. και ζυμώνουμε τη ζύμη σε κύκλους (έχω διάμετρο 4 εκ.). Απλώστε σε ένα ταψί.
Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σπόρους (ανακάτεψα τρία είδη σπόρων), και το άλλο μισό
με τριμμένο τυρί. Έτσι θα έχουμε διαφορετικά ψωμάκια από ένα είδος ζύμης. Ψήνουμε στους 180°C, περ. 15-20 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της  Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροH αυθεντική συνταγή κιουνεφέ
Επόμενο άρθροΤα υπέροχα βεργκούνια της Γιαγιάς μου