Σουδάκια με κρέμα

Τα Σουδάκια είναι μικρά αέρινα κέικ κρέμας με μια ελαφριά, λεπτή κρέμα μέσα.
Κατά την προετοιμασία τους, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τη συνταγή.

Υλικά

Για τη ζύμη
Αλεύρι σίτου – 150 g
Γάλα – 125 ml
Νερό – 125 ml
Βούτυρο – 100 g
Αυγά – 4 τεμ.
Ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας.
Μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

Γάλα – 500 g
Ζάχαρη – 150 g
Βούτυρο – 100 g
Αλεύρι – 40 g
Αυγά – 2 τεμ.
Ζάχαρη βανίλιας – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Προετοιμασία ζύμης.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα, προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε μικρή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση
(αλλά δεν βράζει).
Μόλις εμφανιστεί ελαφρύς ατμός από το γάλα, προσθέστε αλάτι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.
Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε
γρήγορα με μια σπάτουλα. Η ζύμη πρέπει να σχηματίζει ένα κομμάτι και να τραβιέται εύκολα από τα τοιχώματα. Αφήστε να κρυωσει η ζύμη.

Σπάμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε ένα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πάρετε μια ωράια παχύρρευστη μάζα η
οποία πεφτει σαν μια παχιά κορδέλα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη με αστέρι. Αν δεν υπάρχει, μπορείτε να απλώσετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας δύο
κουταλάκια του γλυκού βουτηγμένα σε κρύο νερό για να μην κολλήσει η μάζα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω του τα σουδάκια σε απόσταση 4-5 εκ. το ένα από το άλλο.
Βάλτε τα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 10 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήστε για άλλα 20-25
λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φούρνου σας.
Για να μην πέσουν τα Σου σας και παραμείνουν αέρινα, μην ανοίξετε τον φούρνο, ειδικά τα πρώτα λεπτά.
Αήστε τα σουδάκια να κρ’ωουν στον κλειστό φούρνο με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.

Προετοιμασία κρέμας.

Το βούτυρο πρέπει να βγαίνει από το ψυγείο εκ των προτέρων. Συνδυάστε ένα ποτήρι γάλα, αυγά και αλεύρι, ανακατέψτε καλά.
Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια χωριστά. Το ρίχνουμε σιγά σιγά με λεπτή ροή στο μείγμα αυγού-γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάλτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει
η κρέμα.
Καλύψτε την έτοιμη κρέμα με μια μεμβράνη και ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γεμίστε τα σουδάκια με κρέμα. Για αυτό, θα χρειαστείτε μια σακούλα με ειδικό ακροφύσιο μπορείτε απλά να κόψετε το προφιτερόλ στη μέση και να απλώσετε την κρέμα (μπορει να είναι και κάποια άλλη ή σαντιγύ).

Σουδάκια με κρέμα

ΠΗΓΗНаталя Белічук
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και κολοκυθάκια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα λαχανικών με χειροποίητη ζύμη