Πολύχρωμη σαλάτα Ζυμαρικών με Κοτόπουλο

Υλικά :

300 γρ. πολύχρωμες βίδες
5 – 6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύδι μήλου
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγη ρίγανη
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
ντοματίνια κομμένα στη μέση ή δυο ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι αγγούρι, ξεφλουδισμένο και σε κύβους
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας ή περισσότερο, αν θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίξτε, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν) και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού (ξύστε το λεμόνι πριν το χυμό), το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε. Αφήστε στην άκρη τη σάλτσα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώστε όλες οι πλευρές να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το πάχος του στήθους κοτόπουλου και το μέγεθος των κομματιών. Το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί περίπου στο 90%.

Προσθέστε τη σάλτσα και αφήστε την να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί λίγο η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τη σάλτσα με το κοτόπουλο κατά διαστήματα. 
Μόλις κρυώσει το μείγμα κοτόπουλο, το ρίχνετε στο μπολ με τις βίδες.
Προσθέστε τις ντομάτες, το βασιλικό, το αγγούρι, το τυρί και ανακατέψτε απαλά για να τα συνδυάσετε.
Πασπαλίζετε με τα φύλλα βασιλικού.
Δοκιμάστε και ελέγξτε, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές (περισσότερο αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού κ.λπ.) πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: www.averiecooks.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΓιαουρτογλυκό σε 5′ πανεύκολο δροσερό…σαν παγωτογλυκό