Λουκουμάδες Παραλίας με πατάτα

Οι λουκουμάδες παραλίας με πατάτες είναι ένα μαλακό και φουσκωτό τηγανητό επιδόρπιο που έχει μια ζύμη σαν μπριός που εμπλουτίζεται με πουρέ πατάτας. Σε όλες τις συνταγές που δοκιμάστηκαν μέχρι τώρα, αυτά τα γλυκά, πάντα είναι εξαιρετικά όταν ήταν φρεσκοτηγανισμένα, έτειναν όμως να σκληρύνουν την επόμενη μέρα. Αυτοι οι λουκουμάδες είναι ιδιαίτεροι λόγω της αφρατοσύνης τους που διατηρούν ακόμη και την επόμενη μέρα!

Συστατικά

(για 12 κομμάτια των 100 γραμμαρίων περίπου)

250 γρ. αλεύρι Manitoba και 250 γρ. “00”
3 μέτρια αυγά (όχι μεγάλα, διαφορετικά η ζύμη θα είναι πολύ ρευστή)
100 γρ. από μαλακό βούτυρο
60 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Ξύσμα 1 λεμονιού
Μόνο μια πρέζα βανίλια
8 γρ. αλάτι (προτιμώ 6)
8 γρ. μαγιάς μπύρας
120 ml φρέσκο ​​πλήρες γάλα
300 γρ. από πουρέ πατάτας.
Μια σταγόνα λιμοντσέλο

Η διαδικασία:

Πρώτο βήμα: Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε δύο φορές, για να έχουμε έναν πολύ λεπτό πουρέ.
Πιστέψτε με κάνει τη διαφορά! Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και μετά προσθέτουμε 130 γρ. αλεύρι. Ανακατεύουμε αυτή την πολύ απαλή ζύμη με ένα πιρούνι και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος

Θα χρειαστούν περίπου 50 λεπτά στους 20 βαθμούς. Προσθέστε το μέλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι, τα μυρωδικά στις πατάτες και αρχίστε να ζυμώνετε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και ζυμώνουμε για
τουλάχιστον δέκα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σιγά σιγά ζυμωνοντας το με τα χέρια με την ζύμη. Η διαδικασία είναι η ίδια όπως και για μπριός. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και από τα χέρια σας

Τώρα που τελειώσατε τη ζύμη σας βάλτε τη σε ένα καθαρό μπολ για να αρχίσει να φουσκώνει και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη.
Μόλις αρχίσει το φουσκωμα, το βάζουμε στο ψυγείο να συνεχίσει το φούσκωμα για μια ολόκληρη μέρα και να βγάλει παραδεισένια αρώματα. Φτιάχνω τη ζύμη το προηγούμενο πρωί για την επόμενη! Έτσι την επόμενη μέρα η ζύμη θα έχει διπλασιάσει τον όγκο της.

Τοποθετήστε το σε μια αλευρωμένη σανίδα ζαχαροπλαστικής
Φτιάξτε ένα μακρυ σαλάμι και κοψτε αυτό σε πολλά κομμάτια ίδιου μεγέθους
Μην κάνετε τους λουκουμάδες πολύ μεγάλους, γιατί ο όγκος τους θα αυξηθεί πολύ μεταξύ του φουσκώματος και του μαγειρέματος.
Μη φοβηθείτε το αλεύρι, γιατί θα βοηθήσει στη δημιουργία λουκουμάδων με λεία επιφάνεια, ώστε όταν τα τηγανίσετε να μην μουλιάσουν καθόλου στο λάδι. Απαλά, για να μην καταστρέψετε όλο το διογκωτικό, πλάστε γρήγορα κάθε κομμάτι ζύμης κάτω από την παλάμη του χεριού σας και στη συνέχεια κάντε μια τρύπα στο κεντρικό μέρος για να σχηματίσετε ένα λουκουμα

Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια προσπαθήστε να διευρύνετε την τρύπα, γιατί με το ζύμωμα και το τηγάνισμα θα έχει την τάση να ξανακλείνει. Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, τους λουκουμάδες που φτιάχνετε σταδιακά βάλτε τους σε ατομικό χαρτί ψησίματος. Οπότε όταν έρθει η ώρα να τα τηγανίσετε μπορείτε εύκολα να τους βάλετε με το χαρτί στο βραστό λάδι χωρίς να τους χαλάσετε. Σε επαφή με καυτό λάδι, το χαρτί θα ξεκολλήσει εύκολα.
Αφήστε να φουσκώσουν τώρα, για περίπου δύο ώρες, ή τέλος πάντων μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους οι λουκουμάδες

Τηγανίζετε τους λουκουμάδες, αφήνετε να ξεκουραστούν για λίγο σε ένα απορροφητικό χαρτί και μετά, ακόμα ζεστό, το γυρίζετε στη ζάχαρη στην οποία θα έχετε προσθέσει και κανέλα.

Τώρα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα μανιτάρια στο φούρνο…
Επόμενο άρθροΚρακελέ μπισκοτάκια λεμονιου…αντένδειξη: είναι εθιστικά