Μακαρόνια με κολοκυθάκια και μυρωδικά

Κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, ίσως χρησιμοποιήσετε ένα μαντολίνο, ζεστάνετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, μόλις το λάδι φτάσει πάνω κάτω στους 150°, την ιδανική θερμοκρασία για το τηγάνισμα, βουτήξτε τα κολοκυθάκια, λίγα λίγα για να μην χαμηλώσει η θερμοκρασία του λαδιού, μαγειρέψτε για περίπου 5-6 λεπτά, αρκετό χρόνο για να ροδίσουν.

Καθώς μαγειρεύετε τα κολοκυθάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι.
Κρατάμε τα κολοκυθάκια στην άκρη και βράζουμε τα μακαρόνια. Στο μεταξύ τρίβουμε την παρμεζάνα και το κεφαλογραβιέρα. Στραγγίζουμε τα Μακαρόνια al dente.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο χωρίς τη φλούδα για γεύση και μετά το αφαιρούμε, σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα προηγουμένως τηγανισμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε μια κουτάλα νερό απο τα ζυμαρικα και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλα μαζι.
Η συνταγή θέλει την προσθήκη φρέσκου βασιλικού ή δυόσμο, δεν είχα και τα δύο οπότε δεν τα πρόσθεσα.

Antonello Guzzo Magliocchi

Προηγούμενο άρθροΤριγωνάκια με καρύδι…Από τα πιο εύκολα σιροπιαστά με καρύδι!!!
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με σάλτσα σκόρδου…δεν την έχετε ξαναφάει και δεν θα την φτιαχνετε αλλιώς