Σήμερα φτιάχνουμε μια πίτα με τυρί, η συνταγή είναι με μαγιά και θα είναι μια μαλακή πίτα σαν ψωμί.

Μαλακή σπιτική πίτα με τυρί 

Για τη ζύμη είναι απαραίτητο.

300 ml γάλακτος
2 αυγα
50 ml λαδιού
1 φακελάκι μαγιάς (7 g)
Κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουτάλι σούπας ζάχαρης
700 g αλεύρι
σουσάμι για πασπάλισμα

Γέμιση και επικάλυψη:
500 g τυρί ανθότυρο ή φετα
1 αυγό
50 ml λαδιού

Παρασκευή:

Σε λίγο χλιαρό γάλα, ανακατέψτε μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Αφήστε τη μαγιά να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέστε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, 2 αυγά, λάδι, τη μαγιά που
ενεργοποιήθηκε, μια κουταλιά της σούπας αλάτι ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και
προσθέστε το αλεύρι. Ζυμώστε σε μια μαλακή ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προσθέτουμε μέσα στο τυρί 1 ασπράδι αυγών και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το λάδι και αφήνουμε στην άκρη
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μέρη. Ανοίγουμε τα φύλλα της ζύμης σε ένα οβαλ σχήμα.
Αλείφουμε το φύλλο με το μείγμα λαδιού και μοιράζουμε το μείγμα με το τυρί σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί
Στήνουμε την πίτα σε κύκλο.


Καλύψτε την πίτα με κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει μαζί με το λάδι και απλώνεται σε ολόκληρη την πίτα.


Πασπαλίστε με σουσάμι στην κορυφή, αν θέλετε.
Αφήστε την πίτα να παραμείνει σκεπασμένη περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ψήνουμε σε έναν καλά θερμαινόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 έως 25 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Σημείωση:

Ενα ρολό φύλου το κόβουμε στα 4 και το βάζουμε από πάνω εάν θέλουμε όπως βλέπουμε στην φωτό παραπάνω.

 

Προηγούμενο άρθροΕλληνική γεμιστή μελιτζάνα με σάλτσα μπεσαμέλ (παπουτσάκια)
Επόμενο άρθροΓαρίδες σε σαγανάκι , λευκό κρασί, ψητά λαχανικά