Δείτε Επίσης: Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι | Ένα καταπληκτικό γλυκό!! Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού

Μαλακό, ευάερο και νόστιμο κέικ…χωρίς μίξερ

Υλικά

Κρέμα:
1 αυγό
50 γρ Ζάχαρη
125 ml. γάλα
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
0,5 γρ βανιλλίνη
25 γρ βούτυρο

Ζύμη:
2 μεσαία αυγά
120 γρ. Σαχάρα
40 ml γάλα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. φυτικό έλαιο (90 ml.)
220 γρ αλεύρι σίτου
0,5 γρ βανιλλίνη
8 γρ. μπεικιν (1,5 κουταλάκι του γλυκού)

Εκτέλεση

Για τη κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα αυγό,ζάχαρη,βανιλλίνη,αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα
χειρός. Μόλις κρεμώσει το μείγμα προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιωσει εντελώς
Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ.

Για την Ζύμη

Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 αυγά , ζάχαρη, γάλα, γιαούρτι, ηλιέλεαιο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, βανιλλίνη,μπεικιν παουντε και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και ελαστική ζύμη

Βουτυρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 18 εκ και πασπαλίζουμε την βάση με αλεύρι γυρνάμε γύρω γύρω την φόρμα να αλευρωθεί παντού. Αδειάζουμε μεσά το λείο μείγμα.

Από πάνω φτιάχνουμε με το κορνέ πλέγμα με την κρέμα

και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δείτε Επίσης: Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι | Ένα καταπληκτικό γλυκό!! Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Τούρτα της γιαγιάς (μπισκότο με κρέμα)
Επόμενο άρθροΕκπληκτική παραδοσιακή συνταγή μπριάμ