Μαλεμπι

Σύμφωνα με έναν μύθο, η συνάντηση της αραβικής κουζίνας με αυτό το ρυζόγαλο έγινε τον 7ο αιώνα και η πουτίγκα παρασκευάστηκε από έναν Ιρανό σεφ που υπηρετούσε υπό τις διαταγές του Άραβα στρατηγού Al-Muhalab ibn Abi Sufra.
Στον διοικητή άρεσε τόσο πολύ το γλυκό που το ονόμασε επιδόρπιο.
Οι πρώτες συνταγές, που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα, έχουν τρεις παραλλαγές: ρυζάλευρο με φρέσκο ​​γάλα, γάλα με κόκκους ρυζιού και κομμάτια κοτόπουλου και κρέμα γάλακτος χωρίς ρύζι. Δύο βιβλία μαγειρικής του 13ου αιώνα, το ένα γραμμένο στη
Βαγδάτη και το άλλο στην Ανδαλουσία, περιγράφουν μια πικάντικη πουτίγκα φτιαγμένη με πρόβειο κρέας αντί για κοτόπουλο.
Και η εξήγηση για την περσική προέλευση της πουτίγκας βρίσκεται στο βιβλίο που γράφτηκε στην Ανδαλουσία.
Δύο διαφορετικά είδη πουτίγκας αναφέρονται στα μητρώα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: το ένα είναι στήθος κοτόπουλου, που παρασκευάστηκε κατά τη βασιλεία του Μωάμεθ Β’ και το άλλο είναι πουτίγκα με γεύση ροδόνερο. Η πρώτη συνταγή χωρίς κρέας περιγράφηκε για πρώτη φορά σε βιβλίο το 1530.
Αρχικά το σέρβιραν μόνο στα σουλτανικά τραπέζια. Αργότερα προσφέρθηκε σε ειδικούς καλεσμένους ή σε ειδικές περιστάσεις όπως αρραβώνας ή σούννα (περιτομή του αγοριού)

Υλικά:

100 g ρυζάλευρο / κορν φλαουερ
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
λίγο ροδόνερο

Διακόσμηση κατά τη φαντασία

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το ρυζάλευρο/κορν φαλουερ αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθεί το ρυζαλευρο/κορν φαλουερ. Αν είναι νερουλό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ρυζάλευρο, προσθέτουμε στο τέλος τη ζάχαρη και ανακατευουμε να διαλλυθει. Το μοιράζουμε σε μπολ που τα έχουμε ραντίσει με ροδόνερο την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το ραντίζουμε µε ροδόνερο, προσθέτουμε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρουτα, πασπαλίζουµε τη ζαχαρη και σκορπάμε ολόκληρα φυστικια Αιγινης. Εγώ χρησιμοποίησα κανέλα, τριμμένα αμύγδαλα, σταφίδες και ξερά βερίκοκα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑυτοσχέδια γρήγορη πίτα.
Επόμενο άρθροΠάστα Φλώρα σε 5 λεπτά