ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κάνει 12 σπείρες:
450gr φύλλα ζύμης, αποψυγμένα και σε θερμοκρασία δωματίου
220gr αλατισμένο βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση:
2 κιλά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 πράσα, κομμένα σε μισoφέγγαρα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ψυμμένες κόκκινες πιπεριές
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
220γρ τυρί φέτα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη μέντα (εάν έχετε)
2 αυγά, χτυπημένα
Προαιρετικός:
Ελιές καλαμών, κομμένες και τεμαχισμένες σε φέτες
Αποξηράμενες ντοματες κομμένες
Τυρί Gouda, τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Κάντε την Γέμιση:

Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το λάδι με τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε 8-10 λεπτά ή μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί και να στεγνώσουν και τα μανιτάρια να είναι μαγειρεμένα. Προσθέτετε το τριμμένο σκόρδο, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ρίγανη. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη και αφαιρέστε από τη φωτιά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης.

Προσθέστε τα πράσα στο τηγάνι με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερίστε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρετε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές, την φέτα και τις ελιές. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν και να δοκιμάσετε. Ρυθμίστε το αλα΄τι εάν χρειάζεται.

Ρίξτε και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε.

Για τον σχηματισμό της στριφτόπιτας :

Αφαιρέστε τη ζύμη από τη συσκευασία και τοποθετήστε την στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε αυτό γρήγορα, ώστε να μην στεγνώσει και να αρχίσει να θρυμματίζεται. Μπορείτε να το να το διατηρήσετε τοποθετώντας μια στεγνή κουζίνα από πάνω από το φύλλο, στη συνέχεια μια ελαφρώς υγρή πετσέτα κουζίνας πάνω από αυτό.

Πάρτε ένα φύλλο και ψιλοβρέξτε με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Απλώστε 1-2 κουταλιές του μείγματος γεμίζοντας την ευρύτερη πλευρά του φύλλου. Αναδιπλώστε το προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα ρολό. Τραβήξτε από τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουν ένα σπειροειδές σχήμα.

Τοποθετήστε το σε ένα ταψί με λαδόκολα.

Βουρτσίστε τις σπείρες με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήστε στον κεντρικό ράφι του φούρνου μέχρι να χρυσήσουν. Περίπου 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά

πριν από το σερβίρισμα. !

Καλή Επιτυχία

Credit to Dimitra’s Dishes

Προηγούμενο άρθροΓιουβετσάκι από τα χέρια της γιαγιάς και το μυστικό της για να είναι μελάτο!
Επόμενο άρθροΕκπληκτικά Ψωμάκια που θα σας ενθουσιάσουν