Τυρόπιτα Στριφτή!

Υλικά

Φύλλο
5 φλ αλευρι γ ο Χ
λιγο άσπρο ξύδι
Λιγο λαδι.
αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει !

Εκτέλεση

Τρίβω το αλευρι με το αλάτι, ξύδι, λαδι να γίνει σαν τραχανάς
Προσθετω χλιαρό νερό, το δουλεύω με το χέρι μέχρι να μην κολλά. Μπορει να χρειαστει κι αλλο αλευρι.
Το βαζω στον πάγκο και το βουλώνω να γίνει ελαστική ζύμη, το αφήνω να ξεκουραστεί 10′
Τρίβω 350-400 γρ Φετα ( εβαλα Χελμος Φετα) και 400 γρ ανθότυρο, πιπέρι, λιγο καυτερό χτυπω 4 αυνα με 1 φλυτζανακι γαλα και λαδι, ρίχνω τα 3/4 στο τυρί και το 2/4 το κρατώ για απο πανω.
Λαδωνω καλα το ταψι, ανοίγω Φύλλο βαζω αρκετό τυρί

το διπλώνω μέχρι να τελειώσουν, με πινελο περνώ σπο πανω το υπόλοιπο αυγό .

Για μένα ειναι καλύτερα να το ψήνω την αλλη μερα,( ετσι ενωνόνται τα τυριά
με το αυγό).

ΠΗΓΗ: Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΦοντάν χαλβάς με ταχίνι….δες την δε θα το μετανιώσεις
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα…η πίτα που έριξε το internet