Μανιταρόσουπα με κρέμα γάλακτος

Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη προσφορά για τους λάτρεις των μανιταριών (και της σούπας) 👩🏻‍🍳

Υλικά:

2-3 φρέσκα κρεμμύδια
1 μεγάλο καρότο
250 γρ μανιτάρια
3/4 λίτρο ζωμό κότας ή νερό
μια χούφτα ρύζι
100 ml λευκό κρασί
150 ml μαγειρική κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλαΣε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι μαλακωνουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια και τα καρότα .
Σε αυτά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και το λευκό κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και νερό (ίσως ζωμό λαχανικών) και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα όλα τα υλικά. Μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσουν, χωρίς να κλείσετε την κατσαρόλα με το καπάκι, για 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Υ.Γ Δεν χρησιμοποιώ μπαχαρικά για να μην «πνίξω» το άρωμα των μανιταριών, αλλά το σκόρδο και ο άνηθος είναι καλές επιλογές.

ΠΗΓΗ: Yoana Petrova

 

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού χωρίς αυγά…. η συνταγή είναι πολύ καλύτερη, χωρίς αμφιβολία
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια ογκρατέν