Δείτε Επίσης: Χοιρινό με μελιτζάνες ,κολοκυθάκια και πατάτες | Γεμιστές Κρέπες με κιμά στο φούρνο

Μελιτζάνα γεμιστή με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες
100 γρ. Ζαμπόν (ωμό ή μαγειρεμένο)
150 γρ σάλτσα ντομάτας ( Σπιτική σάλτσα τομάτα )
80 γρ τριμμένου τυριού (μοτσαρέλα)
1 μεσαία αυγά
Μια χούφτα τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση

Προετοιμασία των μελιτζανιών:
Ξεκινήσαμε καθαρίζοντας τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τον πολτό χωρίς να τρυπήσουμε την μελιτζάνα.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χαρασουμε τις άκρες με τέτοιο τρόπο ώστε η μελιτζάνα να διατηρεί το σχήμα της, και κόβουμε την εσωτερική ψύχα μέσα με μαχαίρι σε τετράγωνα και τα αφαιρούμε.
Βάζουμε άφθονο νερό για να βράσει, προσθέτουμε αλάτι, και μετά τις καθαρές μελιτζάνες χωρίς την ψύχα, βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε από το νερό και αφήνουμε να στραγγίσουν ανάποδα.

Από την άλλη πλευρά βάζουμε το κομμάτια από το εσωτερικό της μελιτζάνας σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 5 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους.
Και ενώ κάνουμε τη γέμιση βάζουμε το φούρνο να θερμαίνεται στους 200ºC με πάνω-κάτω.
Παίρνουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το αυγό και το τυρί, αν και διατηρούμε λίγο τυρι για να
προσθέσουμε πάνω από τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε τα πάντα καλά και τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά, έτσι ώστε η γέμιση να μην είναι πολύ υγρή.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί κατάλληλο για το φούρνο, την μία κολλημένη στην άλλη για να διατηρηθεί το σχήμα τους όταν τις γεμίσουμε με το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε στο φούρνο στους 200ºC και σε μεσαίο ύψος για περίπου 20 λεπτά έως ότου ψηθούν καλά.

Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τις μελιτζάνες κρυώσουν ελαφρώ και είναι έτοιμες για φαγητό … θα δείτε πόσο καλές είναι …

Δείτε Επίσης: Χοιρινό με μελιτζάνες ,κολοκυθάκια και πατάτες | Γεμιστές Κρέπες με κιμά στο φούρνο

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΜαγειρέψτε κάτι νόστιμο χωρίς κρέας
Επόμενο άρθροΟγκρατέν Λαχανικών με κιμά