Μελιτζάνες στο τηγάνι με ντομάτα και κρεμμύδι

Μελιτζάνες στο τηγάνι με ντομάτα και κρεμμύδι ένα απίστευτα νόστιμο φτηνό και έτοιμο σε λίγα λεπτά!
Λίγα απλά υλικά αρκούν για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό, ελαφρύ και απίστευτα νόστιμο πιάτο! Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για να προετοιμαστεί. Τη μαγειρεύω πολύ συχνά και δεν κουράζομαι ποτέ από το πόσο νόστιμη είναι! Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την νόστιμη και εύκολη συνταγή και να μου πείτε στα σχόλια αν σας άρεσε!

Συστατικά:

– 2 μελιτζάνες
– 2 κρεμμύδια
– 8 ντομάτες
– 1 σκελίδα σκόρδο
– Μαϊντανός
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– Ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού
Στη συνέχεια τις απλώνουμε τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά όταν περάσει ο χρόνος τις στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας από τα υγρά που θα έχουν βγάλει
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και αρχίζουμε να τις τηγανίζουμε τηγανίστε τες μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και τις γυρνάμε και από την άλλη

Όταν τελειώσουμε με τις μελιτζάνες ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και ξεκινάμε να το σοτάρουμε να μαλακώσει και να γίνει διάφανο
Στη συνέχεια κόβουμε σε φετούλες την ντομάτα μας προσπαθούμε να είναι μικρές αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι που είναι τα κρεμμύδια.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και ρίχνουμε λίγο και απ αυτόν μες στο τηγάνι μας σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι τρίβουμε μέσα το σκόρδο ρίχνουμε λίγο από το μαϊντανό πιπέρι και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια όταν περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα αρώματα αλατίζουμε εάν χρειάζεται το καλύπτουμε πάλι το τηγάνι και το αφήνουμε για 10 λεπτά

Σε ένα άλλο τηγάνι χωρίς λάδι ψήνουμε μία αραβική πίτα για λίγο τη βγάζουμε την κόβουμε στα τέσσερα και την αφήνουμε στην άκρη

Επιστρέφουμε πάλι στο τηγάνι μας και κοιτάμε εάν έχουν σωθεί τα πολλά υγρά προσθέτουμε λίγο μαϊντανό λάδι το αφήνουμε για λίγο και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Μπορούμε να το σερβίρουμε με αραβική πίτα από πάνω αλείφουμε λίγο γιαουρτι βάζουμε και μια-δυο κουταλιές από το φαγητό μας και δοκιμάζουμε κάτι υπέροχο

ΠΗΓΗ Ricette Perfette
Προηγούμενο άρθροKεφτεδάκια με σάλτσα και ρυζάκι φούρνου.
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα στο τηγάνι