Μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, μαϊντανό.

Τις τηγάνιζε η γιαγιά στο χωριό μας, αλλά αφού ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς αποφεύγετε αυτή τη γαστρονομική επέμβαση τον τελευταίο καιρό, αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή, με ψητή μελιτζάνα. Αν αγαπάτε τα κλασικά, δεν σας εμποδίζει καποιος να τις τηγανίσετε. Η επιλογή είναι δική σου!

Υλικά

μελιτζάνες – 2 τμχ
αποστειρωμένες ντομάτες σε κύβους – 800 g
λάδι – 50 ml
σκόρδο – 4-5 σκελίδες
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
μαϊντανός – 1/2 ματσάκι
κλαδάκι φρέσκο ​​πράσινο βασιλικό
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδελες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Αφού βγάλουν την πίκρα τους, τα ξεπλένουμε και τα απλώνουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Σε αυτό το διάστημα, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε αυτό το ψιλοκομμένο σκόρδο για όχι περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέστε τις ντομάτες σε αυτό και μαγειρέψτε τη σάλτσα στο πάχος που θέλετε.
Τέλος καρυκευουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένα φύλα βασιλικού, αλάτι, ζάχαρη και μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε απο το ταψί τις ψημένες μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαιντανό

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠιπερομανιταρόπιτα της Ρούλας
Επόμενο άρθροΠεταντόστιμη Τηγανιά πρόβια