Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

2 Μελιτζάνες μεγάλου μεγέθους.
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, περισσότερες αν χρειαστεί
¼ φλιτζανιού ταχίνι
⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος.
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για γεύση.
Μαύρο πιπέρι για γεύση.
Πρέζα πάπρικα.
Πρέζα κόλιανδρο.

Συνταγή

Τρίψτε τη μελιτζάνα σας με αλάτι και ελαιόλαδο.
Τα ψήνετε στο πάνω μέρος 220 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.


Καθαρίστε τη μελιτζάνα σας όσο είναι ζεστή και μετά την ψιλοκόψτε με το μαχαίρι σας.


Βάλτε την μελιτάνα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ανακατεύουμε καλά.
Την μεταφέρουμε σε πιατέλα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 14 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Οταν σφίξει, προσθέτουμε μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λάδι και ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡεβυθόπιτα
Επόμενο άρθροΠολωνικές “Πιρόγες” με πατάτα σύμφωνα με τη συνταγή του Jamie Oliver