Μελιτζανοσαλάτα και ψητές πιπεριές

Υλικά (για 3 μερίδες)

3 μέτριες μελιτζάνες
6-7 κόκκινες πιπεριές
1/2 ματσάκι άνηθο
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
ελαιόλαδο
βαλσαμικό

Παρασκευή

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τρυπάμε τις μελιτζάνες με τη μύτη ενός μαχαιριού σε 2-3 σημεία για να μην σκάσουν.
Ψήνετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο φούρνο στη λειτουργία γκριλ. Έχω μια λειτουργία “Turbo grill”, την οποία χρησιμοποιώ στους 230 C.
Βάζουμε τα ψητά λαχανικά σε ένα σκεύος με καπάκι ή σκεπάζουμε το σκεύος, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε με αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα αλατίζουμε.
Ψιλοκόψτε τον άνηθο και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Προσθέστε στα λαχανικά.
Περιχύστε με ελαιόλαδο.
Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι.
Αφήνω πάντα τη σαλάτα να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρω για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Ο καθένας προσθέτει βαλσάμικο ξύδι στη γεύση του. Συμπληρώνει τέλεια τις υπόλοιπες γεύσεις στη σαλάτα!
Πρόσθεσα λίγα ρεβίθια στη σαλάτα μου μετά τη φωτογραφία και ταίριαξε υπέροχα!

Καλά να περάσετε ☀️❤️☀️

ΠΗΓΗ: Вкусно и лесно с Ани

Προηγούμενο άρθροΚαρυδωτά Μπισκότα
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα και Ιταλική Μαρέγκα…Ιδανικό για παρέα και τον απογευματινό καφέ ❤️