Μερίδες 6
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 30′
ΥΛΙΚΑ
• 3 μέτριες μελιτζάνες                                                                              • 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο                                                                        • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
• 1 κουταλάκι κόκκους κόκκινο πιπέρι θρυμματισμένο                                                • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 2 κουταλιές ξίδι                                                                                  • 2 κουταλιές λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε τις μελιτζάνες και σκουπίστε τες καλά. Τυλίξτε τες μία, μία σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στα κάρβουνα ή στο μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας γυρίζοντάς τες, να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές.
Όταν ολοκληρώσετε το ψήσιμο, η φλούδα πρέπει να είναι καμένη. Βρέξτε τες με κρύο νερό και καθαρίστε τες αμέσως, γιατί αν μείνουν με τη φλούδα, θα μαυρίσουν. Βάλτε τες σε τρυπητό κι αφήστε τες να στραγγίσουν λίγο. Λιώστε τες μ’ ένα πιρούνι. Ψήστε τα σκόρδα με τη φλούδα τους στο φούρνο 10′ και τις πιπεριές 30′. Βγάλτε τα σκόρδα, καθαρίστε τα και πάρτε τον πουρέ τους. Αδειάστε τον στο μπολ με τη μελιτζάνα. Ξεφλουδίστε τις πιπεριές και κόψτε το εσωτερικό τους σε μικρά κομματάκια. Ρίξτε κι ανακατέψτε τες στο μπολ με τη λιωμένη μελιτζάνα. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε τη σαλάτα επάνω σε φύλλα μαρουλιού.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθρο8 τροφές για να πέσει η πρησμένη κοιλιά σου σε μία ημέρα!
Επόμενο άρθροΓλυκιά και λαχταριστή τάρτα με τυρί γραβιέρας και σταφίδες