Μηλόπιτα με κρέμα

Αν έχετε μήλα, ψήστε οπωσδήποτε αυτή την Μηλόπιτα με κρέμα ! Η συνταγή είναι υπέροχη!
Εδώ συνδυάζονται άψογα κέικ με κουλουράκια, γέμιση μήλου και κρέμα. Νόστιμη πίτα με μήλα και κρέμα κρέμας – πολύ τρυφερή, μέτρια γλυκιά, απλά λιώνει στο στόμα !

🍃 Υλικά:

Σε ταψί 25×25 εκ.
400 γρ αλεύρι
πρέζα αλάτι
100 γραμμάρια ζάχαρη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

🍃Κρέμα:
1 και μιση συσκευασια(62 γρ) Άνθος Αραβοσίτου με Γεύση Καραμέλα- Γιώτης
100 γραμμάρια ζάχαρη
10 γρ ζάχαρη βανίλια
500 ml γάλα
150 γρ βούτυρο

🍃 Γέμιση μήλου:
1 κιλό μήλα
ζάχαρη για γεύση.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουτ. ξυνό
1-2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

🍃Για την ζύμη
Προσθέστε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι στο κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
και τρίψτε σε ψίχουλα. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και την κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε την ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε μέγεθος ταψιού και ψήνουμε στους 180*C για 10-12 λεπτά.
Κόβουμε όλες τις προεξοχες στα κρυα κέικ.

🍃 Ετοιμάστε τη γέμιση:
Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε τέσσερα μέρη, αφαιρούμε τον πυρήνα. Τρίβουμε σε μεγάλο τρίφτη
(με την φλουδα). Τοποθετούμε τα τριμμένα μήλα σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε 1-2 κ.σ. ζάχαρη και 1/3 κουτ. ξυνό 1-2 κ.σ. νερό
Ανακατεύουμε να βγάλουν τα μήλα το ζουμί τους και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα μήλα.
Προσθέστε κανέλα και ζάχαρη κατά βούληση (δεν έβαλα εγώ). Η γέμιση είναι έτοιμη.

🍃 Ετοιμάζουμε την Κρέμα:
Προσθέστε ζάχαρη στην κρεμα ανθος αραβοσιτου και ανακατέψτε με λίγη ποσότητα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο (μέχρι να πήξει).
Προσθέτουμε ζάχαρη βανίλια, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη, «σε επαφή» και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), και επίσης χτυπάμε χωριστά τη βρασμένη κρέμα.
Προσθέστε τη κρέμα στο βούτυρο σε δόσεις και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί (σταθερή, χαλαρή μάζα).

🍃 Συναρμολογήστε το Κέικ:
Παίρνουμε το πρώτο κέικ, απλώνουμε πάνω τη γέμιση μήλου.
Καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ, απλώνουμε από πάνω την κρέμα (βγάζουμε λίγη κρέμα από όλη την ποσότητα), σκεπάζουμε με το τρίτο κέικ.
Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στο πάνω κέικ και διακοσμήστε τη με το γούστο σας. Εγώ ψιλοκόψα τα υπολλειματα από τα κέικ και πρόσθεσα τριμμένη
σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος για το βράδυ.

Καλή Απόλαυση !!!
ΠΗΓΗ: Світлана Юрченко

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Η Πιο Αφράτη Μηλόπιτα

Υλικά

150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Καστανή ζάχαρη
200 γρ Ηλιέλαιο
230 γρ Γιαούρτι Πρόβειο με
10 γρ Γάλα Πλήρες
2 Αυγά
3 γρ Κανέλα, 2 γρ Γαρύφαλλο,
Λίγο γλυκάνισο τριμμένο προαιρετικά
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
340 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ Σόδα μαγειρικής
Λίγο αλάτι

Για τα Μήλα
360 γρ μήλα
2 κουτ Γλυκού Μέλι
4 γρ Κανέλα, 2 γρ Γαρύφαλλο
Λίγο αλεύρι για τα μήλα
20 γρ κονιάκ
Τριμμένο Μοσχοκάρυδο

Καρύδια προαιρετικά για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη μηλόπιτα κέικ γεμάτη αρώματα σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη καστανή και λευκή το ηλιέλαιο ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο γάλα και το ρίχνουμε και αυτό ρίχνουμε τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά
μετά ρίχνουμε τα διάφορα μπαχαρικά που σας γράφω στη συνταγή και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με τη σόδα μαγειρικής και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να έχουμε ένα ωραίο μείγμα το αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια τα βάζουμε σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές γλυκού μέλι καλής ποιότητας τα μπαχαρικά μας και το κονιάκ όταν τα ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνουμε περίπου 30 γραμμάρια αλεύρι μέσα στα μήλα και τα ανακατεύουμε για να κολλήσει και να μην πάνε κατά το ψήσιμο στον πάτο της μηλόπιτας ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα της μηλόπιτας θα ανακατεύουμε να πάνε παντού σε μία φόρμα 23 εκατοστών βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και ρίχνουμε το μείγμα της μηλόπιτας

Ψήνουμε αν θέλετε προαιρετικά βάζουμε στην επιφάνεια χοντροκομμένα καρύδια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε όπως επιθυμείτε εγώ έβαλα ζάχαρη άχνη η μηλόπιτα είναι σούπερ αφράτη γεμάτη αρώματα και γεύση

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦανταστική Πορτοκαλόπιτα
Επόμενο άρθροΠιπεριές και Μελιτζάνες στο τηγάνι