Πορτοκαλόπιτα με Φύλλο Κανταΐφι

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Σιρόπι
325 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
345 γρ Χυμό Πορτοκάλι
210 γρ Νερό
Φλούδα από Μισό Πορτοκάλι
1/2 Κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1 Ξυλάκι Κανέλα

Για την Πορτοκαλόπιτα
450 γρ Φύλλο Κανταΐφι
1 κουτί Ζαχαρούχο Γάλα
4 Αυγά
200 γρ Ηλιέλαιο
60 γρ Βούτυρο Λιωμένο
1 Βανίλια
400 γρ Γιαούρτι 2% Στραγγιστό
Ξύσμα από 3 Πορτοκάλια
25 γρ Μπέΐκιν Παουντερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιτα ρίχνοντας σ ένα μεγάλο μπολ τα αβγά το ζαχαρούχο γάλα το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι την βανίλια το μπέικιν και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό.
Εχουμε βγάλει τον κανταιφι αρκετές ώρες να ξεραθεί εντελώς και το προσθέτετε στο μείγμα σε τέσσερις δόσεις θρυματιζοντας το με τα χέρια μας.

Όπως είπαμε το κανταΐφι το προσθέτουμε σε τέσσερις δόσεις ώστε κάθε φορά να ανακατεύουμε και να πηγαίνει παντού το μείγμα.
Αφού εχουμε ενσωματωσει το κανταΐφι μέσα το μείγμα το αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με διαστάσεις 34χ24 και το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βαζουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και τσεκαρουμε μένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Πριν ξεκινήσουμε την πορτοκαλόπιτα έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι διότι θέλουμε να είναι κρύο το σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Ετοιμη πορτοκαλόπιτα μας όπως βλέπετε έχει αποκτήσει ένα υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα έτσι όπως είναι ζεστή την κόβουμε με ένα μαχαιράκι σε κομμάτια και
τη σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να τραβήξει όλο το σιρόπι

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο