Μπακλαβάς

Καμία σχεση σαν αυτά που αγοράζετε από τα καταστήματα

Υλικά

1 πακέτο ζύμη φιλο ποιότητας
400 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
Στύψτε το χυμό λεμονιού
Αρωμα βανίλιας
ροδόνερο

Γέμιση
500 γραμμάρια Αμύγδαλο
1/2 φλιτζάνι σιρόπι
1/2 φλιτζάνι φιστίκια
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε σιρόπι, βράζουμε τα υλικά μαζί μέχρι να πήξουν και να στέκετε στο τσεκ με το πίσω μέρος του κουταλιού. Προσθέστε ροδόνερο στο τέλος. Αφήστε να κρυώσει

Ετοιμάστε γεμίσεις. Ανακατέψτε το χοντροτριμμενο αμύγδαλο και το σιρόπι μέχρι να γινει μια μαζα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες, την καρύδα και τα φιστίκια, αφήνουμε στην άκρη
Στρώνουμε ένα φύλλο φύλλου στον πάγκο, αλείφουμε με βούτυρο, στρώνουμε ένα άλλο από πάνω και αλείφουμε ξανά με βούτυρο και μετά βάζουμε γέμιση αμυγδάλου στην άκρη του φύλου περα περα, και βάζουμε και λιγο απο το μειγμα καρύδας και σταφίδας.
Τυλίγουμε, κόβουμε και τοποθετούμε σε ταψι με λαδόκολλα. Αλείψτε ξανά με βούτυρο απο πάνω. Μην το παρακάνετε 🧈 .

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν,
Βγάζουμε και περιχύνουμε με κρύο σιρόπι όσο ο μπακλαβάς είναι ζεστός 🔥 Ακριβώς ώσπου να ροδίσει και να μουλιάσει
Αν θέλετε τον μπακλαβά πολύ απαλό, σκεπάστε τον με πετσέτα ή αλουμινόχαρτο αφού τον περιχύσετε με σιρόπι όταν είναι ακόμη ζεστός εκτός φούρνου, αν προτιμάτε
τραγανό αφήστε τον ως έχει, μουλιασμένο στο ύπαιθρο.

Καλη Απόλαυση 👏

 

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα με dressing γιαουρτιού μαγιονέζας
Επόμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια φούρνου.