Μπακλαβαδάκια διπλωτά

Υλικά

1 πακέτο φύλλο βηρυτού μισό κιλό ή
φύλλα κρούστας για γλυκά
400 γραμμάρια καρύδια
400gr φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένη κανέλα
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

για το σιρόπι
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
ξύλο κανέλας
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο multi Όχι πάρα πολύ να είναι χοντρό αλεσμένα και τα ανακατεύουμε μαζί με την τριμμένη φρυγανιά την κανέλα και το γαρίφαλο
Παίρνουμε το φύλλο βηρυτού και στρώνουμε 2 φύλλα κάθε φορά και από πάνω ρίχνουμε από το μείγμα μας με με τα καρύδια τυλίγοντας σφιχτά από το στενόμακρο μέρος του φύλλου

Συνεχίζουμε στρώνουμε ανά 2 φύλλα έως ότου τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση
Αραδιαζουμε όλα τα ρολά μας μέσα στο ταψί μας και τα κόβουμε με το μαχαίρι ανά 10 πόντους
Μόνο τα κόβουμε με το μαχείρι χωρις να τα αραιώσουμε μεταξύ τους
Αφού έχουμε τελείωσες με το κόψιμο τα περιλούζουμε με το λιωμένο φρέσκο βούτυρο να πάει παντού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσουν καλά

Τέλος έχουμε βράσει τα υλικά για το σιρόπι μας και το ρίχνουμε ζεστό στα ζεστά μπακλαβαδάκια μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο μας
Στολίζουμε από πάνω με λίγο από το μίγμα καρυδιών που έχει μείνει

Καλή επιτυχία

H Συνταγή είναι της Antigoni Diakatou

Προηγούμενο άρθροΚέικ με Μέλι και Δαμάσκηνα…Περιμέναμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να κρυώσει!😊
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Ντομάτα Συγκλονιστική