Μπεζέδες με κρέμα

Υλικά

150 γραμμάρια ασπράδια,
290 γρ ζάχαρη,
10 γρ ζάχαρη βανίλιας,
15 g κορν φλαουερ,
μια πρέζα κιτρικό οξύ.

Κρέμα:
250 ml κρέμα γάλακτος 33%,
250 γρ τυρί κρέμα,
70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
1 σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας.

Προετοιμασία

Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το βάζουμε στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ με τα ασπράδια και τη ζάχαρη για να μην ακουμπάει ο πάτος με το νερό. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5-7 λεπτά.
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 46-47 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μειγμα. Προσθέστε κορν φαλουερ στη χτυπημένη μάζα και χτυπήστε για άλλο ένα λεπτό.

Μεταφέρουμε τη χτυπημένη μάζα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο και την απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι. Πρώτα σχηματίζουμε τον πάτο και μετά περιμετρικά, ώστε να υπάρχει θέση για την κρέμα στη μέση. Βάλτε σε φούρνο προθερμασμένο στους 90 βαθμούς και στεγνώστε για 1,5 ώρα. Στη συνέχεια, ανοίξτε ελαφρά τον φούρνο και αφήστε τον να στεγνώσει για άλλα 30 λεπτά (μην σβήσετε τον φούρνο).

Προετοιμασία κρέμας:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια. Προσθέστε σταδιακά το τυρί κρέμα και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο και γεμίζουμε τους μπεζέδες με κρέμα.
Μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή με: φράουλες, βατόμουρα, κεράσια, φύλλα μέντας κ.λπ.

Καλή όρεξη!

H Συνταγή είναι της Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και τρούφα
Επόμενο άρθροΗ Κοτοσαλάτα της Αργυρώς