Μπισκοτένια Σοκολατένια γλυκά..

Υλικά

Βάση:
5 αυγά / τα ασπράδια χωρίζονται /
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας σκούρο κακάο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πάνω
100 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
1 βανίλια

κρέμα:
100 γραμμάρια εναπομείντα τριμματα από κύκλους κοπής της βάσης
1/3 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο ​​γάλα
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια

για επάλειψη:
αλεσμένα καρύδια περίπου 70-80 γρ

Γλασο:
70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
40 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

Προετοιμασία βάσης
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς. Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια. Αδειάζουμε το μείγμα που προκύπτει σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί, προστρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ευθυγραμμίζουμε προσεκτικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε κύκλους με διάμετρο περίπου 5 εκ.

Προετοιμασία κρέμας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα προϊόντα που αναφέρονται και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση
Παίρνετε έναν κύκλο ψωμιού βάσης και τον αλείφετε με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα, σκεπάζετε με έναν άλλο κύκλο ψωμιού βάσης. Απλώνουμε την κρέμα και στα πλαϊνά. Έτσι προχωράμε με τους άλλους κύκλους. Ρολάρουμε η επικαλυμμένη με κρέμα πλαϊνή επιφάνεια των γλυκών σε αλεσμένα καρύδια. Τέλος βάζουμε το γλάσο σοκολάτας (λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα) και πάνω από κάθε ζύμη, προσέχουμε όμως να μην χυθεί στα τοιχώματα, βάζουμε το γλάσο.
Πασπαλίζω με λιωμένη λευκή σοκολάτα /. Αφήνουμε να κρυώσει να σκληρύνει το γλάσο και τέλος..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια με δύο τυριά
Επόμενο άρθροΦτιάξτε μια σπιτική θεραπεία για αναπνευστικές παθήσεις