Μπισκοτογλυκό Κορμός σοκολάτας

Υλικά

200 γραμμάρια μπισκότων
200 γραμμάρια καρυδιών
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα
λικέρ η κονιάκ

Επικάλυψη:
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια γκοφρέτας σοκολάτα
100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια.Τα βάζουμε σ ένα μπολ.
Απλώνουμε τα καρύδια στον πάγκο και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη.
Ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε μπισκότα και καρύδια.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί όχι να βράσει προσθέτουμε το γάλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε το λικέρ και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζεστή σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε διάφανη μεμβράνη στον πάτο και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Το πιέζουμε να ισιώσει το σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σπάμε με τα χέρια μας τις γκοφρέτες τις θρυμματίζουμε καλά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μία πιατέλα και καλύπτουμε όλο τον κορμό με το μείγμα της σαντιγί και της γκοφρέτας.
Στρώνουμε πολύ καλά και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τρούφα!

 


Ένας κορμός αλλιώτικος από τους άλλους!!!!!!!!
Η γεύση του θα σας ξετρελάνει!!!!!!!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος Mουσακάς αλλά όχι με κιμά
Επόμενο άρθροΤο Κέικ Χωρίς όνομα