Τούρτα Τσοκολίνα (Chocolina Torta)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

20 Σοκοφρέτες ή 1/2 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
100 γρ γάλα πλήρες
1 1/2 κουτ γλυκού Στιγμιαίο Καφέ σκόνη

Για την Κρέμα
500 γρ Μασκαρπόνε
400 γρ Καραμελωμένο Ζαχαρούχο γάλα
Φλούδες Σοκολάτας
Σιρόπι Καραμέλας έτοιμο (προαιρετικά)

80 γρ Φυτική Σαντιγί για Διακόσμηση

Mία ανάλαφρη τούρτα η οποία μας έρχεται από την Αργεντινή την οποία την έχω αλλάξει λιγάκι στον τρόπο Παρασκευής της και ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα καραμέλα

Σε ένα μπολ έχω βάλει το μασκαρπόνε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν μόλις αφρατέψουν είναι έτοιμη η κρέμα μας

Σε ένα μικρό μπολ έχω βάλει το γάλα και το στιγμιαίο καφέ και τα ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν
Για τη βάση της τούρτας έχω επιλέξει να πάρω τη συγκεκριμένη σοκοφρέτες από γνωστό γερμανικό σούπερ μάρκετ όπως είναι το μασκαρπόνε λόγω που ειναι οικονομικά και βουτάω σοκοφρέτες μέσα στο γάλα και το τοποθετούμε στο τσερκι με σειρά

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΜπανόφι
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου!