Μπισκότα Sandwich με φυστικοβούτυρο

Οδηγίες;

3/4 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (4 γραμμάρια)
3/4 φλιτζάνι (185 γραμμάρια) φυστικοβούτυρο
1 μεγάλο αυγό (50 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού άλατος (1 γραμμάριο)

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμοί C και τοποθετήστε το ράφι του φούρνου στο κέντρο του φούρνου. Στρώστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Στο δοχείο του μιξερ, που είναι εφοδιασμένο με το εξάρτημα του πτερυγίου (ή με έναν μίξερ χειρός),κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τις ζαχαρες και το εκχύλισμα βανίλιας και κτυπήστε μέχρι να αναμιχθεί καλά, χτυπάτε και το φυστικοβούτυρο. Ξύστε τις πλευρές και το κάτω μέρος του μπολ σας.
Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για να το συνδυάσετε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος και το αλάτι. Προσθέστε στο μίγμα του φυστικοβούτυρου και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.

Ανακατώστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια ή τα τσιπ σοκολάτας, αν χρησιμοποιείτε. (Εάν το κτύπημα είναι πολύ μαλακό για να το σχηματίσετε σε μπάλες, τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 30-60 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.)
Πλάστε το μείγμα σε στρογγυλές μπαλες 5 cm (35 γραμμάρια για κάθε μπισκότο).
Μεταφέρετε τα μπισκότα στο προετοιμασμένο ταψί, με αποσταση 10 εκατοστά το ένα από το άλλο. Ανοίξτε τα μπισκότα σε διάμετρο 6,5 cm χρησιμοποιώντας τον πυθμένα ενός ποτηριού.
Χρησιμοποιώντας τα δόντια του πιρουνιού ή του κουταλιού που έχει βυθιστεί σε κόκκους λευκής ζάχαρης, κάντε ένα διασταυρωμένο μοτίβο.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 – 13 λεπτά, ή έως ότου τα μπισκότα είναι ελαφρά μαυρισμένα γύρω από τις άκρες, αλλά ακόμα μαλακά στο κέντρο.
Περιστρέψτε στο ταψί το πίσω μπρος κατα την διάρκεια.  Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελαδα ή σοκολάτα. Μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου, σε αεροστεγές δοχείο, για περίπου 3 έως 5 ημέρες ή μπορεί να καταψυχθεί.

ΠΗΓΗ: kitchencookbook.net

[post_list]Δείτε Επίσης[/post_list]

[donate]Κάντε μία Προσφορά στο Site[/donate]

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά Πέννες με Κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με Μανιτάρια