Μπιφτέκια Ψαριού

Φτιάχνει περίπου 8 μπιφτέκια

Υλικά

300 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού (μπακαλιάρος, γλωσσα κλπ)
3 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Μαϊντανός, σχοινόπρασο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ζωμός ψαριού ή νερό

Εκτέλεση

1. Βράστε τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε νερό από 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει. Τα μπιφτέκια κρατούν καλύτερα  όταν οι πατάτες είναι πολύ κρύες, μπορείτε να τις μαγειρέψετε την προηγούμενη μέρα.
2. Εν τω μεταξύ βράστε το ψάρι σε ζωμό για δέκα λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε φιλέτα ψαριού στον ατμό, εξαρτάται από εσάς.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Διαλλύουμε το ψάρι και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι.
4. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το αυγό, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μειώστε τη θερμότητα στο ελάχιστο.
6. Κάντε αρκετά μπιφτεκια πιέζοντας καλά με τα χέρια σας.
7. Τοποθετήστε απαλά τα μπιφτέκια στο τηγάνι, και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν όμορφα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε στην άκρη σε χαρτί κουζίνας .
8. Σερβίρουμε με σαλάτα η σάλτσα μαγινεζας.

Υπόδειξη:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας ψάρι ή να συνδυάσετε διάφορα λευκά ψαρια αλλά και σολομός για παράδειγμα. Δοκιμάστε και με καβουρι!
Αυτά τα μπιφτέκια είναι επίσης ιδανικά όταν γίνονται σε μέγεθος μπουκιάς για παιδικά πάρτι και πικνίκ.

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες (σύμφωνα με την συνταγη της θείας Μαρίας)
Επόμενο άρθροΑρνάκι Κλέφτικο όπως το φτιάχνω εγώ