Μπλάκ φόρεστ τούρτα

Υλικά:

6 αυγά
130 γραμ.αλεύρι φαριναπ
30 γραμ.κακάο
20 γραμ.κορν φλάουρ
170 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα τα υπόλοιπα υλικά σε δόσεις και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί (νουν.26).
Ρίχνουμε το μίγμα απαλά το ισιώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε αλλά 25 λεπτά?
Ελένχουμε με ξυλάκι.
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το κόβουμε σε
3 πάτους.

Κρέμα σαντιγύ:
Χτυπάμε 500 γρ.κρέμα γάλακτος φυτική πλήρες με 4 κ.σ.άχνη ζάχαρη.
(Εάν θέλουμε μέσα στην σαντιγύ ρίχνουμε λιωμένη λευκή σοκολάτα όπως εγώ εδώ).

Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον ένα πάτο στο ταψί.
Σιροπιάζουμε με κουτάλι σιρόπι βύσσινου!
Βάζουμε σαντιγύ και πάνω στην σαντιγύ γλυκό ψιλοκομμένο βύσσινο.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπιασμα,σαντιγύ,γλυκό βύσσινο.
Και τέλος παντεσπάνι,σιρόπιασμα,σαντιγύ και για διακόσμηση τριμμένη σοκολάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είνα της ελενη τσιουκανη

 

Προηγούμενο άρθροΤρομερό Ψωμί σικάλεως προζυμένιο
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο και γρήγορο Cheesecake με μαρμελάδα