Μπουγάτσα με κρέμα σε φύλλο αέρος

Υλικά

Φύλλο αερος
300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
40 γρ. φρέσκο βούτυρο
150 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
εξτρά βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων

Για την κρέμα:

500 ml γάλα, πλήρες
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κορν φλάουρ
4 κρόκους αυγού
20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Εκτελέση

Φύλλο αέρος
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα σε κάδο και τα αναμειγνύουμε με το μίξερ (κατά προτίμηση με ειδικό γάντζο για ζύμες) επί 10′ σε μέτρια ταχύτητα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και φτιάχνουμε 2 μπάλες ζύμης. Τις τοποθετούμε σε δύο λεκάνες που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επί 1-2 ώρες να φουσκώσουν.

Ανοίγουμε πλέον το φύλλο: με τον πλάστη πατάμε και πλαταίνουμε την πρώτη μπάλα ζύμης, ώσπου να φτάσει στο μέγεθος της βάσης μίας πίτσας. Το βουτυρώνουμε και αρχίζουμε να το ανοιγουμε σηκώνοντας το από τον πάγκο 3-7 φορές και φτιάχνουμε 1 πολύ λεπτό τεράστιο φύλλο. Το τεντώνουμε προσεχτικά σαν ίσιο σεντόνι, το βουτυρώνουμε ξανά και το διπλώνουμε στη μέση. Τώρα κόβουμε με μαχαίρι το διπλωμένο φύλλο στη μέση!
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τη δεύτερη μπάλα ζύμης.
Έχουν πλέον δημιουργηθεί 4 φύλλα.
Βάζουμε πάνω στο 1ο φύλλο την γεμιση κρέμα  και την κλεινουμε, διπλώνοντας το φύλλο σαν φάκελο. Το φάκελο αυτό, το ακουμπάμε πάνω στο 2ο φύλλο, στο κέντρο, και τυλίγουμε ξανά σαν φάκελο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα άλλα 2 φύλλα.
(το μέγεθος του “φακέλου” να είναι περίπου σαν μια κόλλα Α4)
Ψήνουμε το “φάκελο” (ΧΩΡΙΣ να το χαράξουμε), σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180c για περίπου 50′ λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

—————————-

Για την Γέμιση κρέμα
Παράλληλα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε
μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη
ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουρ, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει
λίγο το μείγμα. Μόλις βράσει το γάλα, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα
αυγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Κατόπιν, μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα
στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑπλό, γρήγορο και πολύ νόστιμο κέικ μπανάνας με σοκολάτα χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΣαλάτα Μελιτζάνα-Πιπεριές…είναι η πιο καλοκαιρινή σαλάτα από τον Κήπο μας