Πίτα Φρούτων με μαρμελάδα ή κρέμα

Μοιράζομαι μαζί σας μια απλή και γρήγορη συνταγή για μια νόστιμη Πίτα Φρούτων με μαρμελάδα ή κρέμα. Μπορεί να ψηθεί με οποιοδήποτε φρούτο και κρέμα ή με φρούτα και μαρμελάδα. Η πίτα είναι νόστιμη και στις δύο εκδοχές, η ζύμη εύθρυπτη και ταυτόχρονα μαλακη, επίσης ζουμερή και αρωματική.
Θα αφήσω και τις δύο επιλογές για την προετοιμασία της

Φόρμα με διάμετρο 25 εκ.

Υλικά

Ζύμη:
Αυγά – 1
Ζάχαρη – 80 γρ
Λάδι – 80 γρ
Αλεύρι – 250 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 10 γρ
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ (για γεύση) ή πάστα πορτοκαλιού αν έχει κανείς.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στη γέμιση αν θέλετε.

✅Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά
με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, δεν ζυμώνουμε για πολλή ώρα. Το αλεύρι μπορεί να μειωθεί κατά 20/30 γρ.

Σχηματισμός
Κρατήστε το 1/3 της ζύμης για τα δαχτυλίδια.
Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη σε λεπτό στρώμα στη φόρμα με πλευρές ύψους 2 cm.
Απλώστε γενναιόδωρα απο πάνω με οποιαδήποτε παχύρρευστη μαρμελάδα.
Από το 1/3 της ζύμης, σχηματίστε τρία ρολά για τα δαχτυλίδια, μικρότερα, μεγαλύτερα, ακόμη μεγαλύτερα, βάλτε πάνω στη μαρμελάδα
Στη συνέχεια, σε έναν κύκλο μεταξύ των δαχτυλιδιών, απλώστε τα πυκνά κομμένα φρούτα σε κομμάτια 1-1,5 cm

Πίτα Φρούτων με μαρμελάδα ή κρέμα
Πίτα Φρούτων με μαρμελάδα ή κρέμα

Φτιάξτε μια πίτα με κρέμα και φρούτα με τον ίδιο τρόπο.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από τα δαχτυλίδια ζύμης – κόψτε τα φρούτα σε φέτες, κολλήστε τα στην κρέμα σε κύκλο μεταξύ των κρίκων
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους t 200-30 λεπτά. χωρίς κρέμα
Με την κρέμα, μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Εστιάστε στον φούρνο σας.
Πασπαλίζουμε το κρύο κέικ με σκόνη.

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι τυλιχτό με φιστίκι Αιγίνης…είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό
Επόμενο άρθροΠαγωτό σάντουιτς στρατσατέλα