Μπριζόλα Ξιφία με κίτρινο ρυζι

Συστατικά

Για τo ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κάρυ και
κουρκουμά
1 χούφτα κατεψυγμένα μπιζέλια.

Για μπριζόλες ξιφία
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 μπριζόλες ξιφία
λεμόνι
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Ψητές πιπεριες
Σαλάτα

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε στην φωτιά το νερό και 2 κουταλιές βούτυρο μαζί με αλάτι, κάρυ και κουρκουμά.
Όταν βράσει προσθέστε το ρύζι μπασμάτι και μια χούφτα κατεψυγμένα μπιζέλια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τουλάχιστον μία φορά κατά το μαγείρεμα.

Για μπριζόλες ξιφία

Σε ένα σχαροτηγανο με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά ζεστένετε 1/2 κγ λάδι ή στην σχάρα αφού τον αλλείψετε με μείγμα λαδιου και μπαχαρικών.
Οι μπριζόλες ξιφίας πρέπει να τσιτσιρίζουν όταν έρχονται σε επαφή. Ψήστε τις μπριζόλες από κάθε πλευρά για 30 δευτερόλεπτα. Στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στο τηγάνι.
Προσθέστε το αλάτι, τα πιπέρια στις μπριζόλες και συνεχίστε το ψησιμο, αναποδογυρίζοντας τις μπριζόλες κάθε 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με ψητές πιπεριές και σαλάτα.

Ed Maxwell

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με φασόλια…τρωγετε και ως κυρίως πιάτο
Επόμενο άρθροΤα πασχαλινά κουλουράκια της Ιταλίδας γιαγιάς μου.