Σπαγγέτι με μύδια κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια

Συστατικά

400 γρ μακαρόνια
1 κιλό μύδια
300 γραμμάρια ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
τσίλι για γεύση

Πώς να ετοιμάσετε σπαγγέτι με μύδια

Για να ετοιμάσουμε σπαγγέτι με μύδια και ντοματίνια, ας ξεκινήσουμε κατανοώντας πώς να καθαρίσουμε τα μύδια.
Αυτό το βήμα, μάλιστα, είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχία του πιάτου σας.
Τα μύδια, στην πραγματικότητα, πρέπει να καθαριστούν από τυχόν ακαθαρσίες που υπάρχουν στο κέλυφος και από τον εσωτερικό βύσσο.
Αφιερώστε λίγα λεπτά σε αυτό το βήμα γιατί θα είναι απαραίτητο.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στο μαγείρεμα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ροδίζουμε
τις σκελίδες σκόρδου. Μπορείτε να αφήσετε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και μετά να τις αφαιρέσετε μετά το μαγείρεμα ή να τις ψιλοκόψετε πολύ.
Όταν το σκόρδο αρχίσει να ροδίζει μπορείτε να προσθέσετε τα μύδια. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
Θα παρατηρήσετε ότι με τη ζέστη τα μύδια θα ανοίξουν μόνα τους. Τα κλειστά θα αφαιρεθούν.
Μόλις γίνει αυτό, σβήνετε τη φωτιά, ξεφλουδίζετε μερικά από τα μύδια και αφήνετε τα άλλα ολόκληρα.
Το μαγειρικό υγρό από τα μύδια, από την άλλη πλευρά, θα στραγγιστει και θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία της σάλτσας.
Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να εξαλειφθούν τυχόν ίχνη άμμου που υπάρχουν στο υγρό μαγειρέματος.
Παίρνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, που έχουν πλυθεί προηγουμένως και κομμένα στη μέση
ή στα τέταρτα. Σοτάρετε για λίγα λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.

Όταν τα ντοματίνια αρχίσουν να μαλακώνουν, μπορείτε να προσθέσετε τα μύδια, ολόκληρα και χωρίς το κέλυφος. Σοτάρουμε για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε το
μαγειρικό υγρό από τα μύδια.
Τώρα βραζουμε αλατισμένο νερό σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα και στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια. Το αφήνουμε al dente, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα
μεταφέρουμε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα. Σοτάρουμε τα πάντα για λίγα λεπτά και σερβίρουμε με λίγο λάδι και αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Ciro Sifo

Προηγούμενο άρθροΝτολμαδάκια Γιαλαντζί: Μια αγαπημένη συνταγή από γενιά σε γενιά
Επόμενο άρθροΤα φιλέτα πέρκας είναι ένα πιάτο που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά για ένα ελαφρύ γεύμα