Κουλουράκια με γέμιση τυριού


Για 33 τμχ (700 γρ.)

Υλικά

✅Ζύμη:
130 ml κεφίρ
120 γρ βουτύρου
1 κρόκο
1 κ.γ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι

✅ Γέμιση:
220 γρ τυρί κότατζ, πάντα στεγνό
60 γρ ζάχαρη άχνη
1 ασπραδι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

✅ Εκτέλεση:

Προσθέστε τον κρόκο και τη ζάχαρη στο κεφίρ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Προσθέτω κύβους κρύο βουτυρο και τρίβω γρήγορα με τα χέρια μου μέχρι να γινει σαν χοντρη αμμος.
Εδώ ρίχνω το μείγμα του κεφίρ και ζυμώνω τη ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Για την γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος με τη σειρά σε ένα στρώμα πάχους 3 mm.
Κόψτε κύκλους με ένα κουπ πατ. Απλώστε κρέμα σε κάθε κύκλο χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Διπλώστε τις άκρες στη μέση και τσιμπήστε να ξκλεισουν καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C – 10-15 λεπτά.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτώνται από τον φούρνο σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα ζεστά σάντουιτς με πέστο….είναι απίστευτα
Επόμενο άρθροΚολιός πλακί στον φούρνο