Νηστίσιμα τραγανά και αρωματικά βουτηματα καρύδας

Αυτά τα νηστίσιμα βουτήματα καρύδας είναι τόσο νόστιμα που θα σας ξετρελάνουν! Η τραγανή τους υφή και το πλούσιο άρωμα καρύδας τα κάνουν ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Τι μου άρεσε:

  • Η τραγανή υφή: Τα βουτήματα είναι ψημένα μέχρι να γίνουν τραγανά, προσφέροντας μια απολαυστική μπουκιά.
  • Το πλούσιο άρωμα καρύδας: Η καρύδα είναι το κύριο συστατικό και δίνει στα βουτήματα μια υπέροχη γεύση και άρωμα.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, με υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
  • Η νηστίσιμη εκδοχή: Αυτά τα βουτήματα είναι ιδανικά για όσους νηστεύουν, καθώς δεν περιέχουν αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα βουτήματα ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για έξτρα γεύση και υφή.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα βουτήματα με ζάχαρη άχνη ή να τα γαρνίρετε με σοκολάτα λιωμένη.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τα βουτήματα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.

Συνοψίζοντας, τα Νηστίσιμα τραγανά και αρωματικά βουτήματα καρύδας είναι μια εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη επιλογή για ένα γρήγορο σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

2 ποτήρια ηλιελαιο
1ποτηρι χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτηρι ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
3 βανίλιες
200 γράμμαρια ινδική καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( προτιμώ το Αλλατινη )
1 πρέζα αλάτι .
Προαιρετικά: σταφίδες η λίγη καρυδοψυχα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανιτσα Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και την καρύδα.
Διαλύουμε την σόδα με λίγο χυμό. Ανακατεύουμε με σύρμα η με μίξερ χειρός να λειωσει η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το αλάτι.
Το Ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμωνουμε ελαφρώς.
Θέλουμε λαδερη και ευκολοπλαστη ζύμη.
Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπατ.
Εγώ τα ρολαρω σε σουσάμι με λίγη καστανή ζάχαρη ,κανελα για έξτρα γεύση μοναδική, έτσι γίνονται πολύ τραγανά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα γύρω στα 20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.


Δοκιμάστε την συνταγή αυτή ..Πιστέψτε με είναι υπέροχα. Συνήθως τα στέλνω σε μοναστήρια εν όψη νηστείας. Αρέσουν πάρα πολύ. Και αν σε κάποιους δεν αρέσει η καρύδα, υπερισχύει η μοσχοβολια της κανέλας οποτε ούτε καν νοιώθετε την γεύση της .

Να έχετε ωραία μέρα

ΠΗΓΗ: Μαντυ Μπαξιβανη

Προηγούμενο άρθροAλμυρά cupcakes με λουκάνικο
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Καρπούζι…δεν έτυχε πέτυχε