Νιόκι πατάτας με ντομάτα και φρέσκο βασιλικό

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα νιόκι πατάτας

2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

250 γραμμάρια σπανάκι
1 συσκευασία πασάτα ντομάτας
250 γραμμάρια ρικότα
2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το νιόκι πατάτας

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ. περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ. από τις μύτες ενός πιρουνιού για να σχηματίσετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.

Για τη σάλτσα

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Napoleon
Επόμενο άρθροΕίνια το πιο υγιεινό Κέικ Καρότου σε τούρτα